ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ HapticSOUND
Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 14 Νοεμβρίου η ημερίδα παρουσίασης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου HapticSOUND, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Παρουσιάστηκαν τα επιτεύγματα και η λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος HapticSOUND από τους εταίρους του έργου, το οποίο πρόκειται για ένα σύστημα ανάλυσης, τεκμηρίωσης και επίδειξης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, το οποίο εμπλέκει τον επισκέπτη σε μια προσωποποιημένη βιωματική εμπειρία μετάδοσης της πολιτισμικής γνώσης, τόσο για τη δόμηση όσο και για τη λειτουργία των παραδοσιακών μουσικών οργάνων, με τρόπο ενεργητικό, ευχάριστο και δημιουργικό.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, μαθητές του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Θεσσαλονίκης, του 31ου Ημερήσιου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και εκπρόσωποι φορέων.
Στους χαιρετισμούς τους, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου καθώς και ο υπεύθυνος συντονισμού του έργου καθηγητής κ. Μαυρίδης Γιάννης επεσήμαναν την ιδιαίτερη σημαντικότητα και αξία των αποτελεσμάτων του έργου και την εξαιρετική συνεργασία των εταίρων.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και οι φάσεις υλοποίησης του έργου. Συγκεκριμένα ο κ. Ευκολίδης παρουσίασε την Τρισδιάστατη σάρωση, μοντελοποίηση και τα 3D εκτυπωμένα αντίγραφα των Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων ενώ την αξιοποίηση τεχνικών παραγωγής ήχου με bone conduction παρουσίασε ο κ. Νηστικάκης Μιχάλης. Ο κ. Αβράμης Αναστάσιος ανέλυσε την διεπαφή χρήστη με αναγνώριση χειρονομιών ενώ αντίστοιχα το υποσύστημα ενημέρωσης παρουσιάστηκε από τον κ. Ζωντανό Κωνσταντίνο. Στο απτικό παζλ, ένα παιχνίδι παζλ με διεπαφή αναγνώρισης χειρονομιών αναφέρθηκε ο κ. Μανίκας Αθανάσιος και στο Υποσύστημα Διάδρασης την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Τσαγκάρης Απόστολος.
Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε επίδειξη του συστήματος που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, ενώ την ημερίδα έκλεισαν το Μουσικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αργυρίου Βενετσιάνα και το Σύνολο Κρητικής Παραδοσιακής Μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Τσικουρίδη Ελευθέριο.
Σας ευχαριστούμε όλους που παραβρεθήκατε και μας τιμήσατε με την παρουσία σας!
Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την ημερίδα: